napewno komupter nie podaje spalania gazu. Było to już kilkakrotnie omawiane na forum jak również sprzedawca mi to powiedział. No chyba ze coś sie zmieniło przez te 2 miesiące
Witajcie
mojej Octavia 1.4 TSI kończy niedługo 2 lata
cały czas bezawaryjnie poza przebitą oponą
wybieram się do serwisu na ostatni gwarancyjny przegląd nie zamierzam jej serwisować później.
Proszę o porady i sugestie co panowie w serwisie mogą mi jeszcze podkręcić,wyregulować ewentualnie dokręcić w ramach gwarancji.Gdzie siedzą "świerszcze" na które możliwe że nie zwracam uwagi. Na co zwrócić uwagę proszę o wskazanie konkretnych drobnych usterek które mieliście. Chcę jeszcze serwis trochę pognębić
Weź przypilnuj ich, żeby nie wyłudzili od ciebie więcej kasy. 90% moich znajomych jedzie właśnie tak jak ty na 2 serwis celem sprawdzenia czy coś nie da się jeszcze zrobić na gwarancji, a potem przestają serwisować, stąd próbują wyciągnąc od nich więcej kasy niż za pierwszym razem, gdzie zależy im by nie stracić klienta.
W moim przypadku próbowali naciągnąć mnie na większą ilość środków smarnych i koleś nie chciał dać upustu, który miałem dostać dzwoniąc wcześniej przy umawianiu. Koleś wykonał mniej czynności serwisowych, ale to może zależeć od gościa.
A znajomy któremu to wisi (ciaptok) dowalili właśnie 50 zł więcej na środkach na 2 przeglądzie Fabii 2 w stosunku do 1 przeglądu. Acha w każdym przypadku robili to samo, a dodatkowe naciąganie to, że podczas 1 przeglądu przy 7 tys przebiegu wymieniali mu filtry kabinowy i powietrza. Nie wiem po co, ja kazałem nie wymieniać, dopiero przy 2 przeglądzie wymieniałem przy 20 tys.
Ja zastanawiam się czy dalej serwisować, ale napewno nie u Auto Bączek Tarnów.
zależy ile masz nalatane.
Na pewno zawieszenie, a dokładnie jego jego gumowe elemnty, zgłaszaj stukanie, pukanie, niech weryfikują. Na naszych autostratach wysiadają od przeglądu do przeglądu.
Komentarz